dissabte, 22 de setembre del 2007

Poc moviment...

La nova sessió del programa Pernis, feta avui, dissabte 22, ha estat protagonitzada pels núvols i, en alguns moments, per la boira i la pluja. En consonància amb el temps, només hem comptabilitzat 7 rapinyaires migradors.
4 Accipiter nisus
2
Circaetus gallicus
1
Falco peregrinus
L’observació d’un falcó pelegrí (Falco peregrinus) clarament migrador, però, és força interessant, atès que aquesta espècie no visita gaire sovint l’estació del Cadí.

Si els planadors migradors han estat escassos, no es pot dir el mateix de la resta de grups faunístics. El cant de nombroses cotolius (fet sorprenent per l’època en què ens trobem) i l’observació d’un picot negre, un estol de 18 perdius roges i 5 senglars (1 femella i 4 porcells), entre altres espècies, han fet més agraïda l’espera.

2 comentaris:

OSPEP ha dit...

Per aqui al Ripollès aquest cap de setmana ha estat dominat per la boira en els punts d'observació. Castellets a Camprodon ho he tingut totalment tapat per la boira i la visibilitat era nul·la.
Pel que fa al recompte d'ocells fins a la data actual, en 12 sessions d'espera (unes dins del programa oficial Pernis i d'altres no), és el següent:
Pernis apivorus: 817
Accipiter nisus: 47
Accipiter gentilis: 4
Milvus migrans: 21
Circaetus gallicus: 23
Hieraaetus pennatus: 6
Circus pygargus: 8
Circus aeruginosus: 7
Circus sp: 4
Buteo buteo: 5
Gyps fulvus: 39
Pandion haliaetus: 2
Falco tinnunculus: 5
Falco subbuteo: 1
Falco peregrinus: 1
Ciconia nigra: 1
Mancaria per afegir a aquestes dades les observacions des de coll d'Ares.
Anem confirmant doncs, el corredor migratori del Ripollès que ens agafa, podriem dir, de ple al cim de Castellets a Camprodon.
Des de la nostra posició en aquest indret podem afirmar que hem vist ocells passant pel costat del Costabona en direcció SO i més enllà del Comanegra també en direcció O o bé SO. Per tant ens trobem ben bé al mig del front que agafen les aus per passar per aquesta zona.
Tantdebó de cara al proper any poguem fer un intensiu des de la última setmana d'agost fins a la tercera de setembre, segur que podriem treure més conclusions determinant i alguna sorpresa.
Salutacions i fins aviat.
Òscar Pérez i Petrus.

Anònim ha dit...

ei gent!
jo he estat a coll de bóixols, bé, una miqueta més amunt i a l'oest on hi ha més visibilitat (mare de déu de carrànima), i ara que he mirat les dades de l'estació del cadí, jo, aquest dissabte també he vist 1 esparver i dos marcenques, que no estava segur que fossin de pas, però podrien perfectament ser les mateixes de l'estació del cadí. Jo vaig veure l'esparver a les 10:55 i les marcenques més tard.
fermí.