dissabte, 29 de setembre del 2007

Tornen les marcenques!!

L’inici de la sessió 7 del programa Pernis, feta avui, dissabte 29 de setembre, ha sigut molt engrescador. Durant la primera hora, de 10 a 11h, hem comptat 10 àligues marcenques (Circaetus gallicus), en grups de fins a 5 exemplars, i 2 cigonyes negres (Ciconia nigra). També hem observat, malgrat que es tracta d’espècies migradores no incloses al programa de seguiment, un estol d’estornells i diverses papallones de l’espècies Vanessa atalanta.

D’11 a 12h, però, el pas ha caigut en picat, com si algú hagués tancat l’aixeta. La nuvolositat i el vent, elements pràcticament absents a primera hora, han augmentat de forma notable. Afortunadament, l’activitat s’ha reprès a partir de les 12h, però de forma intermitent. A partir de llavors, hem comptat 7 àligues marcenques més, 1 rapinyaire no identificat, 4 esparvers (Accipiter nisus), 2 milans reials (Milvus milvus) i, malgrat les dates en què ens trobem, 2 aligots vespers (Pernis apivorus).

La sessió d’avui, doncs, ha sigut atípica però interessant, i ha inclòs les següents xifres globals (28 exemplars en total):
17 Circaetus gallicus
4 Accipiter nisus
2 Milvus milvus
2 Pernis apivorus
2 Ciconia nigra
1 No identificat (probablement una àguila calçada, però sense poder-ho assegurar)